LUMINIZE

Latest News

img_7120

Luminize – rokerice iz Crikvenice osvajaju svijet (Croatian)

www.extravagant.com.hr, 02.01.2018. (Croatian)

undefined

Luminize – rokerice iz Crikvenice osvajaju svijet

“U prvom intervjuu u 2018. godini donosimo vam inspirativnu priču o vrlo uspješnim mladim djevojkama, Marceli i Matildi Oroši, Ireni Rogović i Tei Mišković koje su prateći svoje snove napustile rodni grad, Crikvenicu i krenule u ostvarenje svoje karijere u daleku Nizozemsku.

Okupljene u ženski rock band band Luminize, redaju velike glazbene uspjehe, a za Extravagant otkrivaju kakvi su bili počeci, te koliko je zapravo bilo teško napustiti svoj rodni grad.

1. Vratimo se malo na početak vaše karijere. Kako je sve krenulo i po čemu najviše pamtite svoje početke? Je li bilo teško napustiti svoj rodni grad?

Matilda: Imala sam 12 godina i inspirirana popularnim crikveničkim muškim bendom, dobila sam viziju za pokretanjem ženskog rock benda. Inspirirana idejom predložila sam to svojem tadašnjem učitelju gitare, Darku Majstoroviću koji me podržao i rekao da potražim cure i da krećemo. U samo nekoliko dana bend se sastavio i započele smo samouvjereno graditi svoju priču. Sjećanja na naše početke su najviše vezana uz naše nastupe u Crikvenici i okolici, školama i gradskim trgovima. Polaskom u srednju školu počele smo nastupati po ostatku Hrvatske, barovima i klubovima, gradskim trgovima, a okušale smo se i dva puta na Dori, te se profilirale kao ženski cover bend. Iza nas je oko 400 nastupa u Hrvatskoj, te turneja u Australiji. Dolaskom Marcele u bend, započele smo s pričom Luminize. S obzirom da nam je u Hrvatskoj lijepo išlo i da smo imale velik broj nastupa, nije bilo lako napustiti Hrvatsku. No, ipak najteže od svega je bilo napustiti svoje drage ljude i obitelji.

…”

 

Read the full interview at: http://extravagant.com.hr/article/28/luminize-rokerice-iz-crikvenice-osvajaju-svijet